0 3 min 3 yrs

Häckväxter kan köpas på olika platser. Först och främst kommer många att tänka på ett trädgårdscenter, men att köpa dina häckplanter online på Haagplanten.net är snabbare, lättare och billigare. Dessutom är vårt sortiment mycket omfattande. Vi arbetar bara med de bästa uppfödarna vi känner. På detta sätt kan vi garantera att häckplantorna vi levererar till ditt hem har bästa möjliga kvalitet. Se vårt erbjudande. Häcken som gör din trädgård vackrare är utan tvekan också bland dem.

När människor tänker på en häck, föreställer de sig vanligtvis en tät trimmad häck bestående av vintergröna häckväxter. Barrträd, som barlind, thuja och cypress i Kalifornien, har traditionellt varit utmärkta för detta. Men lövträd kan också ge en fin formell häck. Fördelen med vintergröna häckväxter är att de har gröna löv året runt. En häck av en vintergrön art behåller därför sitt vackra utseende varje säsong, och om den växer sig tillräckligt hög kan den användas som en integritetshäck.

En sådan elegant, formell häck är dock inte den enda stilen du kan ha en häck i. Vissa trädgårdsmästare föredrar att ha en häck i trädgården med en mer informell, naturlig vana. Lagerhäcken med sina stora glansiga löv är en av de mest populära häckplantorna för en sådan häck. Större sorter av körsbärslagrar, som “Rotundifolia” -lagrar, “Novita” -lagrar och “Genolia “®-lagrar, är till och med lämpliga för integritetshäckar. Bokhäckar och priveter är speciella, som kan användas för både en tunn och en mer naturlig häck. Dessutom är båda typerna inte vintergröna men kan fortfarande planteras som en integritetshäck.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *